I dag er det Verdensdagen for selvmordsforebygging

Torsdag er det Verdensdagen for selvmordsforebygging. Dagen kan i år markeres ved å dele et bilde av et lys på sosiale medier.

Her fra et tidligere arrangement med Leve i Harstad.  Foto: Privat

nyheter

– I år ønsker vi at folk kan bidra på en digital markering på Facebook eller Instagram med å legge ut et bilde av et tent lys med emneknaggen #LEVETroms og #verdensdagenforselvmordsforebygging2020.

Det forteller styreleder Julie Fredriksen i organisasjonen LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord i Harstad.

Organisasjonen er til for å støtte etterlatte og berørte etter selvmord, og for forebygging.

Vi er her spesielt for etterlatte. Slik har vi nok avverget mange selvmord som etterlatte kunne ha begått, sier Fredriksen.

Julie Fredriksen i Leve.  Foto: PrivatVanligvis arrangerer Leve et større arrangement i Harstad sentrum som i år ble avlyst. I fjor var det opp mot 100 oppmøtte som tente lys på Harstad-arrangementet.


– Savnet og sorgen er tungt å bære

Filmskaper og pappa Svein Andersen opplevde sitt livs største tragedie 16. april i år. Da fikk han sjokkmeldingen om at sønnen Odin hadde tatt sitt eget liv.


I Tromsø vil det derimot være to markeringer utenfor Tromsø Domkirke og Ishavskatedralen torsdag. Begge vil ha arrangementer på Facebook.

I høst håper Leve likevel å få til arrangementer i Harstad, blant annet kafé for både etterlatte og berørte kan møte opp, forteller hun.