Lørdag kan du se flere kjente fjes på Ht.no: – Pandemien har gått hardt ut over rammede og pårørende

Lørdag får du se blant annet artistene Ruben og Magnus Wærness og høre sterke historier fra kreftrammede på Ht.no.

Klare: Brita Bergli Kristensen i Kreftforeningen og administrerende redaktør Kjell-Rune Henriksen er klare til tv-sending lørdag.  Foto: Gisken A. Eriksen

nyheter

– Koronaperioden har gått hardt ut over pårørende og rammede. I pandemien stoppet det opp overalt, og pasienter har ikke turt å gå på behandling eller til legen, forteller stafettleder Brita Bergli Kristensen i Kreftforeningen om årets Stafett for livet.

Derfor er hun glad at Kreftforeningen og HT Media i år sender live fra studio og Generalhagen. Vanligvis arrangeres Stafett for livet på friidrettsbanen på Stangnes.

– Det er enda viktigere i år enn noensinne. Vi har ikke glemt dere, og vi jobber fortsatt, bare i en annen type skala, sier Kristensen.

Sendingen vil vare i cirka en og en halv time og kan ses her på Ht.no klokken 14.00 lørdag.

Kjente fjes

Da årets Stafett for livet ble avlyst, måtte Kreftforeningen tenke annerledes. Det førte til at foreningen setter opp en «Monsen-camp» i Generalhagen. Da Ht Media i tillegg sa ja til en studiosending, fikk foreningen en unik mulighet til å nå ut til mange.

Det vil bli en god blanding av både innsendte bidrag, forhåndsintervju og direktesending. Vi har gjort intervju med flere personer, og vil ha gjester i studio som forteller sine historier relatert til kreftsykdommen, forteller Kristensen og administrerende direktør Kjell-Rune Henriksen i Harstad Tidende.


Lager lokal Stafett For Livet-markering: – Kreft tar ikke pause

I år skulle stafett for livet arrangeres i 17 byer i Norge – inkludert Harstad. Den ble utsatt til 2021 på grunn av korona.


Lørdag kan du se blant ordføreren, Andrea Bruun Eivik, Eli Moursund, Hilmar Nygård og Hege Anita Bakken snakke om sine erfaringer. I tillegg til underholdning fra Ruben og Magnus Wærness som skal spille Ola Bremnes.

– Vi har ordfører Kari-Anne Opsal som vil fortelle om hvordan kreften har banket på døren hos dem også, vi har Andrea Bruun Eivik som fikk kreft som 14-åring og Eli Moursund som forteller sin historie, sier Henriksen.

Sendingen avsluttes med den årlige lysseremonien og stemningsfull musikk fra artisten Ruben.

– Avslutninga blir en sterk opplevelse som alle bør få med seg.

Plan B

Selv om sendingen er en plan B for Kreftforeningen, ser stafettlederen stort potensial i de nye erfaringene hun nå gjør seg.

– Det positive vi kan dra ut av dette, er at vi har funnet andre kjempefine måter å gjøre ting på. Om vi skulle få arrangere til neste år, får vi mange flere muligheter, der vi kan skalere det ned, sier Kristensen.


Med hjerte for kreftomsorgen i Harstad

Brita Bergli Kristensen er over gjennomsnittet engasjert i Kreftforeningen. Hun har fått navnet «Superfrivillig».


MARKERING: Stafettleder Brita Bergli Kristensen (t.v.), leder for sponsorgruppe Hege Eriksen og nestleder Asbjørn Linaker ser frem til markeringen i september. Arkivfoto: Kristin A. Kildal 

Også HT Media ser fram til å fortsette samarbeidet, forteller Henriksen, som selv har opplevd å miste flere ansatte til sykdommen.

– Vi håper at i 2021 at det kan bli et arrangement på Stangnes igjen, og da er det sikkert at vi stiller med studio også der. Det å kunne bidra til å løfte fram denne saken er et privilegium å få være med på, avslutter Henriksen.