Karl fikk kloa i eksklusiv monsterfisk: – Største fisken jeg noen gang har håndtert

Makrellstørja på 223 kilo kommer i salg over disk torsdag morgen.

STØRJE Bård Pettersen ved Eide Handel har sikret seg et parti av makrellstørja fra Karls Fisk & Skalldyr.  Foto: John Strandmo

nyheter

iTromsø: – Denne makrellstørja er den største fisken jeg noen gang har håndtert. Jeg har hatt håbrann tidligere, men ikke i disse dimensjonene, sier Karl Alberth Hansen – som måtte gå på YouTube for å få noen tips da han fileterte fisken.

Innehaveren av Karls Fisk & Skalldyr i Tromsø brukte hele onsdagen på å renskjære den 252 centimeter lange ruggen. Han har allerede solgt rubbel og bit av fisken som er levert til kai i Tromsø, og er fanget i Nordsjøen.


Se videoen her:

Sjekk den monsterfisken

Gjengen på tur til Harstad trodde først de hadde satt kroken fast i bunnen. Så kom denne fisken opp til overflaten.


– Mesteparten er solgt til sushirestauranter i Nord-Norge, sier Hansen.

Fersk makrellstørje er sjelden kost her i byen. Prisen er en forretningshemmelighet. Hansen kjenner til at butikker på Østlandet har tatt opptil 1.150 kroner kiloen for de dyreste stykkene av makrellstørje.