UiT klatrer 100 plasser i internasjonal rangering, og passerer NTNU

Men Universitetet i Oslo (UiO) er fortsatt rangert høyest av de norske universitetene.

STOLT UiT-rektor Anne Husebekk håper den nye rangeringen kommer som følge av målrettet arbeid med forskning og utdanning ved UiT de siste årene.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det skriver Khrono onsdag ettermiddag. Nettavisen viser til den prestisjetunge, årlige rangeringen av verdens universiteter fra britiske Times Higher Education.

UiT har nå klatret opp til 25. plass blant de nordiske universitetene, mens UiO innehar 7.-plassen i Norden.


Åshild forsvarte doktorgrad om kommunalt omdømme

Harstad-kvinne er på vei til å bli professor ved UiT – Norges Arktiske universitet


Blant de drøyt 1.500 universitetene i rangeringen, plasseres UiT i bolken av de 351 til 400 beste, sammen med blant annet universitetene i Lahti og Örebro. NTNU i Trondheim dropper i dagens rangering ned i bolken under disse.

– I fjor lå vi i sjiktet blant de 450 og 500 beste universitetene, så vi er godt fornøyde med å klatre med hundre plasser. Vi håper at dette er et resultat av målrettet arbeid med å løfte forskningen og utdanningene ved universitetet, sier UiT-rektor Anne Husebekk.


UiT ønsker å utvikle utdanningstilbudene landsdelen trenger

UiT og ordførerne i tre av de største kommunene i Troms og Finnmark, Tromsø, Harstad og Senja, skal samarbeide tettere om fleksible utdanningstilbud i landsdelen.


Rektoren er klar på at rangeringen fra Times Higher Education har betydning for omdømmet til UiT.

– Denne rankingen er offentlig, og vidt distribuert. UiT er nøye med å sende inn data til dem hvert år, sier hun.

– Vil UiT bruke denne rangeringen i markedsføring eller lignende?

– For norske studenter tror jeg ikke denne rankingen har så mye å si, men vi viser til rankingen under besøk i Russland. Og i Asia er disse rangeringene viktige, sier Husebekk – som gir seg som UiT-rektor neste høst.

– Hva tenker du om at universitetet har klatret på rankingen i løpet av din periode som rektor?

– Haha. Min rolle er nok ikke så viktig i denne sammenhengen, men som en del av UiT-systemet blir jeg veldig stolt av dette.