- Bra, men likevel ikke helt fornøyd med 147.-plass

Harstad er blitt målt opp mot de andre kommunene i landet, basert på 151 nøkkeltall innen 12 ulike sektorer. Resultatet viser at kommunen har gjort et hopp på rankinglista fra i fjor, men det er ingen grunn til å feire lenge. Konklusjonen til direktør Ole-Jonny Korsgaard i næringsforeningen kan oppsummeres i tre ord: - Vi må handle!

ENDRINGER Ole-Jonny Korsgaard utfordrer hele lokalsamfunnet til å løfte på seg. Målet er økt vekst, omdømmebygging og bedre kvalitet i alt vi gjør.  Foto: Arkiv - Øivind Arvola

nyheter

På siste «Kommunebarometer 2019» havnet Harstad kommune på plass nummer 147, opp fra plass nummer 276. Tallene referer til alt fra utdanning, helse og omsorg, barnevern og barnehager, fritidsmuligheter og kultur, miljø og bærekraft og økonomi med sine kommunale avgifter. Et slags "oppslagsverk", der alle beslutningstakere i landet kan gå inn og studere hva de allerede er gode på, og ikke minst hvor skoen trykker.


Hege er ny styreleder i næringsforeningen

Roger Moe gir stafettpinnen videre til Hege Eriksen i Chili.


– Jeg kjenner på hele kroppen at vår plass på lista ikke er greit. Nå er tida inne for å ta de grepene som gjør at vi oppnår en helt annen plassering. Jeg, og sikkert mange med meg, mener at Harstad hører hjemme i den øvre delen av tabellen, poengterer Korsgaard.