Nominasjonskomiteen til Arbeiderpartiet i Troms har klar innstillingen:

Flertallet ønsker Tom Einar Karlsen på tredjeplass på stortingslista

Komiteen har blitt enig om en felles innstilling – med ett unntak. Den har delt seg om tredje og fjerdeplassen. Et flertall ønsker LO-kandidaten Tom Einar Karlsen fra Harstad, mens et mindretall ønsker seg Tromsø-politiker Marta Hofsøy.

VIKTIG SKRITT LO i Sør-Troms og Harstad Arbeiderparti kjemper sammen for å sikre Tom Einar Karlsen 3.-plassen på Troms Aps nominasjonsliste til stortingsvalget. Nå har de fått drahjelp fra flertallet i nominasjonskomiteen.  Foto: Frank Roger Roksøy

nyheter

Leder av valgkomiteen, Mari Siljebråten, skriver i en sms hvorfor flertallet støtter Karlsen på tredjeplassen:

«Flertallet vurderer Karlsen som en kandidat som tilfører en helt nødvendig bredde og et politisk mangfold til lista. Kandidaten står særlig sterkt i fagbevegelsen og har synliggjort for nominasjonskomiteen en sterk sosialdemokratisk forankring. Karlsen har gode perspektiver knyttet landsdelens politiske utfordringer og muligheter i dag og i fremtida. Så gjenstår det å se fram til 31.09 hvilke tilbakemeldinger utkastet til liste får fra lokalpartiene. Endelig forslag kommer 21. oktober.»

Nominasjonskomiteens forslag ser slik ut:

Cecilie Myrseth, Tromsø

Nils Ole Fosshaug, Målselv

Tom Einar Karlsen, Harstad (mindretallsdissens fra to i komiteen på Marta Hofsøy)

Marta Hofsøy, Tromsø (mindretallsdissens fra to i komiteen på Tom Einar Karlsen)

Marit Stubberud Hanssen, Senja

Eirik Losnegaard Mevik, Kvænangen

Eva Ottesen, Gratangen

Johan Vasara, Tromsø

Liv-Mette Storelvmo, Sørreisa

Nicklas Simonsen, Senja

åpen

åpen

Fram til slutten av september kan lokallagene komme med innspill, før komiteen skal komme med sin endelige innstilling. Komiteen ble ledet av Bardu-politiker Mari Siljebråten, som Hauberg gir «terningkast sju» for ledelsen av arbeidet.

Godt skolert

Leder av Harstad Arbeiderparti, Else Marie Stenhaug gnir seg fornøyd i hendene, og har følgende kommentar:

- Vi har stor tro på Tom-Einar som er godt skolert opp gjennom tiden i fagbevegelsen. Han har solid bakgrunn i industri og byggebransjen, -og ikke minst sterk og god tro mot Arbeiderpartiets ideologi og verdier.

- Vi har stor tro på at Troms Arbeiderparti ser at det er dette som er riktig og viktig i den viktige tredjeplassen på stortingslisten. Vi trenger ett mangfold og bredde i vår stortingsgruppe. Da må fagbevegelsen og troen på den norske modellen vektlegges. Vi i Harstad arbeiderparti er spent på endelig utfall, men tipper dette går bra, skriver Stenhaug i en epost til redaksjonen.


Luslønn i utelivsbransjen: – Dette er noe svineri

– Det er noe svineri at enkelte aktører i utelivsbransjen bryter loven og gir ansatte luslønn.


Mindretallet i komiteen består av AUFs Aleksandra Seljeseth og Tromsø Ap-leder Arild Hausberg.

– Det er ikke noen disfavorisering av noen: både LO-kandidaten og Marta er begge kjempegode kandidater. Begge kunne hatt tredjeplassen, men det går ikke. Når jeg trykker på Marta-knappen er det fordi hun er kvinne, at vi pleier å ha annenhver av hvert kjønn. Samtidig er hun fra Tromsø, hun er en dyktig politiker, og har tilknytning til LO gjennom å sitte styret til lokalforbundet.


Kommunestyremøtet:

- Viktig å sikre de ansattes rettigheter etter fusjonen

Tom Einar Karlsen og Arbeiderpartiet understreker at rettighetene til de ansatte må ivaretas i en kraftfusjon mellom HLK og Nordkraft.


Hausberg nevner også at hans eget lokallag foreslo Hofsøy på tredjeplass på lista.

– Og med LO-mannen på fjerde, så har vi fremdeles LO høyt på lista.

Hausberg var sjøl nestleder i nominasjonskomiteen, og forteller at begge kandidatene gjorde gode inntrykk på intervju med komiteen.

– Begge er dyktige kandidater, så dette er et luksusproblem

– Det er ikke uvanlig at det blir kamp mellom fagbevegelsen og AUF når det kommer til personvalg, enten til kommunestyrer eller stortingslister. Hva tror du det kommer av?

– Kanskje har det noe å gjøre med at de øverste plassene ofte er tatt av kandidater som ikke er typiske LO- eller AUF-kandidater. Da blir det kamp om å få plassene som er nærmest toppen. Pluss at situasjonen i Troms er at om vi får inn fra Troms, så vil tredjekandidaten møte hver gang det er sjukdom eller permisjon. Eller om en av våre toppkandidater går inn i regjeringsapparatet, sier Hausberg.