Bedriftens fisketurisme-båter selges, for usikkert å drive videre

Ofoten Panorama på Liland har leid ut rorbuer til turistfiskerne i over 10 år. Nå er det slutt.

  Foto: Illustrasjon - Ofoten Panorama

nyheter

Bedriften eier to rorbuer på Liland i tillegg til fire båter som leies ut for turistfiske. Nå ligger båtene ute for salg på finn.no for 135.000 kroner stykket. I annonsen skriver innehaver Erland Klæboe selv at bedriften må lete etter nye bein å stå på.


Kvotereduksjon i turistfiske frå nyttår

Fra 1. januar 2021 vil det bare være mulig å ta med fisk ut av landet dersom du har fisket og oppholder deg ved en turistfiskebedrift som er registrert i Fiskeridirektoratets register over turistfiskebedrifter, heter det på fiskedirektoratets nettsider.


Innehaver har i følge fremover.no søkt kommunen om omregulering av selskapets to rurbuer, slik at rorbuene kan benyttes til helårs utleie. Han er blant annet i dialog med Forsvarsbygg, som har behov for utleieboliger til de ansatte på Evenes flystasjon.