Forelesningene sendes på nett

Lørdagsuniversitetet høsten 2020 starter opp denne helga, og denne sesongen vil alle foredragene foregå digitalt og smittefritt, melder UiT. Sesongen har passende nok pandemi som gjennomgående tema.

DIGITALT Lørdagsuniversitetets forelesninger åpnes opp for hele verden, melder UiT.  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

I nærmere 20 år har UiT Norges arktiske universitet tilbudt åpne lørdagsforedrag for Tromsøs befolkning, helt gratis. Foredragsserien har et gjennomsnittlig publikumstall på 140 per foredrag.

Som følge av den globale pandemien vi står midt opp i, har de valgt å flytte seg ut av forelesningssalen, og inn i stua til publikum over hele verden. Nå blir det smittefrie og digitale foredrag – slik at interesserte kan få det med deg akkurat når de vil.

Hver måned legges det ut et nytt foredrag, som fra sin helt egen vinkel undersøker pandemien og dens påvirkning på enkeltindividet og samfunnet:

Hvordan påvirker pandemien vår tillit til myndighetene? Hva skjer med beslutningsprosessene i hjernene våre i en krisetid? Hvordan utfordres helsevesenet til å ta i bruk ny teknologi? Og hva skjer med omdømmet til en stor bedrift om krisehåndteringen kommer galt av sted? Alt dette utforskes i de fire foredragene.

Foredragene legges ut klokken 13.00 på facebooksidene til Lørdagsuniversitet, og på uit.no/lordagsuniversitetet.