Drapstruet i Kvæfjord

En mann i 30-årene med bostedsadresse i kommunen truet med å slå i hjel en annen mann.

  Foto: Illustrasjon: Ronald Johansen

nyheter

Hendelsen skjedde natt til 27. juni i år. Under en mobilsamtale med den andre mannen uttalte han ifølge politiet: "du kan ta og komme ned hit, aleina, så skal æ slå dæ i hjel, din forbanna fitte' og 'æ kommer opp og så skjær æ strupen av dæg' eller lignende.


Stevner kommunen for retten

Beboere på flere adresser i Bjarne Erlingsøns gate mener kommunen er ansvarlig for å ha gjort boligene deres nesten ubeboelige.


Senere troppet han opp på plenen utenfor vinduet til mannen han hadde drapstruet. I hånden holdt han en kniv. Nå har politimesteren i Troms tatt ut tiltale. Mannen er anklaget for "i ord eller handling å ha truet med straffbar adferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt".


Må betale Hålogaland Kraft 30.000 kroner

Strømkunden nektet å la selskapet installere automatisk strømmåler. Han ville heller ikke betale gebyr for manuell avlesning.


Rettssaken er berammet i Trondenes tingrett 3. september.