Skal asfaltere hele veibredden under ett: – Du må beregne god tid for å rekke ferga

Deler av veiene på Grytøy og Bjarkøy skal utbredres. Arbeidet starter i dag, og kan føre til lang ventetid.

STØVSKY: I løpet av de nærmeste dagene skal støvskyen bort ved Fenes. Ny asfalt skal legges både på Bjarkøy og Grytøy.  Foto: Glenn Wollert Brochs

nyheter

Troms og Finnmark fylkeskommune har kunngjort i en annonse i Harstad Tidende at asfaltering på Bjarkøy vil finne sted torsdag og fredag, mens det skal asfalteres på Grytøy mandag og tirsdag.

To timers ventetid

– Det vil primært arbeides dagtid, men kan påregnes noe arbeid utover ettermiddagen, skriver fylkeskommunen, som ber bilister være oppmerksom på følgende:

– Trafikk kan stanses opptil to timer. Alle trafikanter bes være ute i god tid med tanke på fergeruter.

GRUS: Veien mot Fenes er full av hull og det er stor fare for steinsprang. Her vil det bli lagt asfalt.   Foto: Glenn Wollert Brochs

Thor Willy Hansen er ansvarlig for asfaltlegging i fylkeskommunen. Han utdyper følgende i en melding på facebooksiden Øyriket.

"Torsdag morgen starter Veidekke asfaltering et stykke overfor tunnelen på Bjarkøysiden mot Leirvåg, dette vil pågå på dagtid torsdag og fredag. Mandag morgen vil asfaltering starte ved Fenes på Grytøya mot fergeleiet på Bjørnrå, dette vil pågå dagtid mandag og tirsdag. Så det vil bli noen utfordringer disse dagene da de asfalterer i full bredde av veien og vanskelig og komme forbi. Dere må belage dere på ventetid så vær tidlig ute dere som skal nå ferge og andre viktige gjøremål. Vi skal være så smidig som mulig, men for noen vil det nok oppleves som laaaang ventetid", skriver Hansen.

Oppfordring

Han oppfordrer kort og godt: – Kjør minst mulig disse dagene.

På spørsmål fra øyboere om biler vil bli sluset forbi for å rekke fergeavganger, svarer Hansen at det ikke vil være mulig overalt fordi hele veibredden blir asfaltert samtidig.

Meldingen om arbeidet mottas med jubel på øyene der man i årrekker har kjørt på nedslitte og ujevne veier med mange hull i asfalten.