Årets første festival for havfiskerne går som planlagt, skjerper smittevernet

– Koronasituasjonen har stanset alle andre arrangement i regi av Norges havfiskeforbund i år, men ikke hos oss, forteller Trond-Roger Larsen i Harstad havfiskeklubb.

HAVFISKETID Fredag og lørdag arrangeres årets havfiskefestival.  Foto: Illustrasjon - Tore Skadal

nyheter

Festivaldagene blir i år fredag 7. og lørdag 8. august, som vanlig med utspring fra Kulturhuskaia. Første festival "Harstadfestivalen" går fredag, mens "49. Internasjonale Havfiskefestival" går lørdag. Selv ikke en pandemi stanser de garvede lokale havfiskerne. Fisken i byens nærliggende sjøområder er herved behørig advart.


Se bildene:

Drømmedager på kulturhuskaia

Båtene gikk ut fra kulturhuskaia fredag og lørdag for å lete etter de beste fiskeplassene med til sammen 78 deltagere. Lørdag var det også klart for NM i «kaifiske» for barn, mens de voksne var på havet.


– Alle deltakerne får utdelt en liten spritflaske hver for flittig desinfisering av hendene. I tillegg setter vi ut flere større flasker der folk skal oppholde seg. Vi skal etter beste evne forsøke å holde kravet om en meters avstand under veiing av fisken.