Skal vi snakke litt om mat?

Ferien begynner sånn smått å gå over i hverdag.

Kan vi ikke prøve å droppe alle kostholdsråd som står på VG for å komme i sommerkroppen 2021, og heller bli flinkere på å lage mat hjemme?

nyheter

Som vi lengtet til å dra på campingferie hele våren, og når sommeren kom var ferien gjort på et svint. Ferien var preget av mye kjøring, mye god mat, altfor mye godteri, litt utslitte småbarnsforeldre, og lite rutiner. Etter to uker på veien kunne vi ikke vente til vi kom hjem. Hjem til rutiner, en god seng, mye plass og ordentlig mat. La oss snakke litt om mat, og klima.

I ferien har vi tydd til litt kjappe løsninger på matfronten. Jeg vet at mange tyr til kjappe løsninger i hverdagen også. Og det er jo så himla enkelt. Ultraprosessert mat i form av Toroposer og ferdigretter som kommer rett fra frysedisken. Smoothieposer til ungene som er så nedkokt at de omtrent inneholder kun sukker. Ferdiggrøt tilsatt jern til babyen, for de trenger jo jern! Vi blir rundlurt som forbrukere til å tro at alt dette er sunt. 30 prosent mindre sukker her, og 20 prosent mindre salt der. Emballasjen er av resirkulerbar plast, og alt er bare fryd og gammen – tror vi.