Tjeldsund og Harstad er berørt

Tjeldsund og Harstad er blant kommunene som er berørt av smitteutbruddet på hurtigruteskipet MS "Roald Amundsen".

Kommuneoverlege Jonas Holte i Harstad bekrefter at flere harstadværinger er i karantene etter smitteutbruddet på hurtigruteskipet Roald Amundsen 

nyheter


Det er NRK som melder dette lørdag kveld. Kommuneoverlege Nazeda Wessel i Tjeldsund bekrefter overfor NRK at to personer er satt i karantene og skal testes mandag.

Kommuneoverlege Jonas Holte i Harstad bekrefter lørdag kveld overfor Harstad Tidende at Harstad er berørt, men han ønsker ikke å gå ut med et eksakte tall, ut over at det ikke er mange. Disse er satt i karantene, og siden det ikke blir gjennomført tester i helgene, blir det testing rett over helgen.

FHI har varslet 69 kommuner om å følge opp i underkant av 400 passasjerer fra de to seilasene med MS Roald Amundsen, og to av dem er altså Harstad og Tjeldsund. I Troms og Finnmark skal også Alta og Senja være blant de totalt sju kommunene som er berørt, ifølge NRK.

– Dette er allerede et stort utbrudd, og vi er bekymret for ytterligere spredning, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

– Smitte på denne typen cruiseskip er alvorlig, og vi jobber nå med å sikre at passasjerer og mannskap blir ivaretatt av helsetjeneste og kommunehelsetjeneste, sier Vold.

Fire av de smittede besetningsmedlemmene ble innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø fredag.

Den ene seilasen var fra 17. til 24. juli, mens den andre varte fra 25. til 31. juli. Seilasene hadde samme besetning, men forskjellige passasjerer.

Så langt har 36 av de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen testet positivt for koronaviruset.