-Det beste med å gå tur sammen er det sosiale

Hålogaland Turmarsjklubb og Harstad byvandring PV13 er en turglad gjeng fra nord.

Muntre turgåere: Fra venstre, Heidi Hansen Rolf Kristensen, Jonn Tore Hansen, Geir Fjelldalselv, Pål Martinussen, Tor-Einar Olsen, Wenche M. Håkonsdatter og foran John Olsen  Foto: Kristine Hals

nyheter


Leder Jonn Tore Hansen forteller at han startet turgruppa i oktober 2018.
- Alle som blir med får to bøker, en der man registrerer antall km og en der man registrerer antall turer. Man får stempel for hver tur. I tillegg kan man få stempel hos oss gjennom å være med på stolpejakten, forteller Hansen.

Kopp: leder Jonn Tore Hansen viser frem koppen som man får etter å ha deltatt 25 turer 


Han synes det beste med å gå tur med de andre er det sosiale miljøet, og at man får sett steder man ellers ikke ville ha sett.
- De som er aktiv i miljøet reiser ofte rundt til forskjellige turer rundt om i landet. Jeg skulle egentlig til Fredrikstad å gå i august, men det er avlyst som så mye annet, forklarer Hansen.

Gruppen møtes cirka hver 14. dag, og man får også en kopp når man har gått 25 turer. I tillegg kjører han live på Facebook-siden deres en gang i uken der man kan vinne premier.
- Det er også mulig å få stempel fra Stolepejakten og fra telturer i Vesterålen. Vi ønsker oss gjerne nye medlemmer, og alle er velkommen til å delta. Hvis man har spørsmål, kan man gjerne ta kontakt på Facebook, legger Hansen til.

Aktiv: Rolf Kristensen har vært aktiv i 16år 

Rolf Kristensen har vært aktiv i miljøet i 16 år, og sier han har vært både i Kina, USA, Korea og Østerrike og gått turer.

- Det var en venn som fikk meg med på dette, og det har jeg aldri angret på. Det er hyggelig å være sosial med de andre. I tillegg er det god trim, forteller Kristensen.

Står opp for korona: John Olsen 

Vi kommer også i prat med John Olsen. Han kan fortelle at han har vært med å gå 100 km i Lofoten sammen med tre andre. Dette var til inntekt for forskning på korona-vaksine.
- Det er fint å støtte en god sak. Jeg fikk denne t-skjorten som jeg har på meg da jeg deltok. Turlaget har betydd alt for meg, og det har bidratt til god helse og mange fine opplevelser. Og det sosiale er fantastisk, forteller han.

Arvid Eliseussen: kledd ut som Elvis sørget for underholdning ved turens slutt  Foto: Jonn Tore Hansen

Lørdag hadde de planlagt en rute på cirka 5 km i Folkeparken, og det er en lystig gjeng som legger ut på vandring. På slutten av turen stilte Arvid Eliseussen opp som underholdning i Elvis kostyme. Han synes det var en artig stund som ble stelt i stand.