​36 Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19

Alle de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har blitt testet for koronasmitte. 36 har testet positivt for covid-19, mens 120 har testet negativt.

  Foto: Heiko Junge

nyheter

Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen passasjerer om bord. I tillegg til de fire som ble bekreftet smittet fredag, viser prøvesvarene som var klare lørdag formiddag at ytterligere 29 besetningsmedlemmer testet positivt står det i en pressemelding fra Hurtigruten som ble publisert i dag. Senere på ettermiddagen ble det klart at ytterligere 3 hadde testet positivt. 120 av mannskapet har testet negativt.

Ingen av de 154 besetningsmedlemmene som fortsatt er om bord på skipet - inkludert de 29 nye som har testet positivt - viser tegn på sykdom eller symptomer på covid-19.

- Det viktigste for oss nå er å ta vare på og følge opp alle våre gjester og kolleger. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune og lokale helsemyndigheter for oppfølging, varsling, videre testing og smittesporing, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.