Koronautbrudd på Hurtigruten – ligger til kai i Tromsø

UNN opplyser at de to som er sendt til sykehuset med påvist koronavirus er utenlandske statsborgere som til daglig er mannskap på Hurtigrutens Roald Amundsen.
nyheter

Det var Nordlys som omtalte saken først.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har i dag mottatt to pasienter med påvist covid-19. Begge er innlagt ved UNN Tromsø, og dette er de første pasientene med covid-19 som er innlagt siden 5. juni, skriver sykehuset i en pressemelding.

– Av hensyn til personvern gis det ikke ytterligere informasjon om pasientenes tilstand eller identitet, skriver Per-Christian Johansen, kommunikasjonsrådgiver på UNN.

Det vil ikke bli satt i gang noen intern smittesporing på sykehuset.


Aksepterer ikke besøksforbud, tok saken for tingretten

Politiet mener forholdet mellom en mann i begynnelsen av 30-årene og en jente under 16 år er urovekkende.


– Mottak av pasientene ble gjort etter gjeldende smittevernregime for mistenkte covid-19-tilfeller ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Det er derfor ingen grunnlag for å sette i gang intern smittesporing eller å sette ansatte ved i karantene, skriver Johansen

– UNN er fortsatt i grønn beredskap, og håndterer covid-19-pasienter i tråd med sykehusets pandemiplan.

De to besetningsmedlemmene ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på COVID-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag ble likevel begge rutinemessig testet, skriver Hurtigruten i en pressemelding.


Hadde bilen inneparkert, eieren gikk og kjente på dørene til bilene som stod rundt

Noen god forklaring på sin litt spesielle oppførsel hadde imidlertid mannen ikke.


Skipet er nå isolert, og alle de 160 besetningsmedlemmene om bord vil bli testet. Passasjerene har forlatt båten.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.


Vervarslinga: - Nesten bare varme og gode sommerdager i vente i Sør-Troms

Lørdag blir det en liten dropp i temperaturene, ellers ser det veldig bra ut, sier vakthavende meteorolog, Rune Skoglund.


«Roald Amundsen» skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset er avlyst.

– Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, sier Ege.