Hval på heisatur i Målselva

Man trodde først det var kjendishvalen "Hvaldimir" som hadde forvillet seg opp Målselva natt til torsdag, og det ble iverksatt en redningsaksjon.

BERGING Dronefoto av den aktuelle hvalen under redningsaksjonen i Målselva i natt.  Foto: Målselv Viltnemnd og Norsk Folkehjelp Midt-Troms

nyheter

Men nå sås det tvil om det virkelig var Hvaldimir eller en artsfrende.

Altaposten skriver at ifølge flere bidragsytere på siden Hvaldimir Beluga whale/hval Hammerfest Norway kan dette umulig være Hvaldimir. De mener hvalen befinner seg mye lengre sør.

Tidligere var Hvaldimir på Engenes. I denne videoen ser vi han i Grovfjord den 28. mai 2020.

Hvaldimir skal angivelig være observert i Tysfjord så sent som i går, onsdag, eventuelt i dag, torsdag. Ifølge en tipser som har tatt kontakt med Altaposten må hvalen i Målselv være en annen hvithval. Uansett lyktes man i å berge dyret.

– Man fryktet at den ville gå på grunn dersom den fortsatte videre oppover elva, men den var lite lysten på å snu. Etter mange timers jobbing lyktes det å lokke dyret tilbake til sjøen ved hjelp av et tau med tomflasker på slep etter en båt, opplyser politiet på Twitter.


Hvaldimir er stygt skadet

Den populære hvithvalen «Hvaldimir» er skadet. Folk blir nå bedt om å ikke gi hvalen oppmerksomhet.


I aksjonen for å få hvalen tilbake i sitt rette element bisto både mannskap og båter fra viltnemda, og drone fra Norsk Folkehjelp Midt-Troms.

Politiet kunne også melde om at at det var merkbar nedgang av laks i laksetrappa ved Målselvfossen mens hvalen var i elva.