Harstadmann døde etter MC-ulykke

Vidar Egil Hansen (59), født og oppvokst i Harstad døde fredag 24. juli, etter å ha vært involvert i en trafikkulykke i Bygdøy Allé i Oslo dagen før.

DRAMATISK I dette krysset havnet motorsykkelen til harstadmannen i en voldsom kollisjon med en bil.  Foto: Brian Cliff Olguin/VG

OMKOM Vidar Egil Hansen ble 59 år gammel. 

nyheter

Hansen var en særdeles godt kjent person i motorsport og sprintmiljøer over hele verden. Ifølge venner og bekjente var han i perioder engasjert i prosjekter knyttet til Olympiatoppen og det internasjonale friidrettsmiljøet.

På hjemmebane da han bodde i Harstad, var han aktiv i HMC, drev med rally og var også med i IK Hind. Hansen bodde og konkurrerte i deler av livet i mange land, inkludert Nederland og Spania. Han var opptatt av trening og diett, og delte sine kunnskaper med dem som ville, fra mosjonister til profesjonelle utøvere.

På hans facebook-side rant det inn med kondolanser og siste hilsninger, både fra inn- og utland, etter at nyheten om hans død ble kjent. Han ble betegnet som et menneske fullt av livslyst, og mange var i sjokk etter den triste beskjeden.

Harstadmannen la torsdag 23. juli ut på veien på sin motorsykkel, etter et besøk på et treningssenter. Han hadde også med seg en passasjer. Nøyaktig hva som skjedde, er det for tidlig å konkludere i, men ferden endte i en voldsom front-mot-front kollisjon på Frogner. Ifølge Verdens Gang skal vitner ha sett at hastigheten inn i sammenstøtet var stor. Passasjeren bak på sykkelen ble slengt metervis bortover asfalten, men slapp fra ulykken med en brukken arm. De to som satt i bilen fikk ikke fysiske skader.

Verre var det med Hansen, som ble kjørt rett til Ullevaal sykehus. Der fant legene raskt ut hodeskadene var for omfattende til at livet kunne berges. Dagen etter, fredag 24. juli, ble maskinene slått av.