Sommersnakk:

– Det er så mange flotte dager

Dette er historien om stasjonssjefen som også stortrives med fiske, turer og snekkering.

HANDYMAN: – Jeg har alltid likt å snekkere eller skape noe, forteller Frank Sletten.  Foto: Privat

nyheter

Navn: Frank Sletten

Yrke: Sjef for Harstad politistasjon

Hvor skal du tilbringe sommerferien i år, og hvorfor?

Sommeren i år har vært fordelt på nord og sør i vårt fantastiske land. Jeg har en sønn som for et års tid siden bosatte seg i Fredrikstad med samboer og barn. Vi bestemte oss tidlig for at deler av ferien skulle tilbringes der. Fredrikstad og området rundt har mye historie å by på. Det ble derfor litt vandring på gamle historiske tufter der nede. Alltid spesielt å gå rundt om i gamlebyen. Området preges av datidens trusselbilde med sine festninger og borger, den gang for å hindre angrep fra Sverige.


Sommersnakk:

– Jeg henter mye energi fra en langweekend fremfor ukevis borte

Kjersti Mikkelborg mener Harstad er undervurdert og har mange godt tips til ting å gjøre om sommeren.


Resten av ferien har i stor grad blitt tilbrakt i nord. Jeg har fritidshus på Kastneshavn i Dyrøy kommune. Både i ferier og ellers er området blitt en viktig del av mitt fritidsliv. Det er noe spesielt med nærhet til hav og fjell, men kanskje aller viktigst stillheten og nærhet til naturen. Stedet er også blitt et naturlig samlingspunkt for familien. Familien med samboer, barn og barnebarn har alle hatt litt ulike reisemål, og noe ulik ferietid. Sammenkomstene har av den grunn blitt litt stykkevis og delt. Sånn er det noen ganger. Det er uansett veldig godt nå vi har mulighet til å møtes alle sammen.

Jeg er tilflytter til Harstad, og er blitt nysgjerrig på byen de årene jeg har bodd der. Den har flott beliggenhet der den ligger omslynget av hav, fjord og fjell. Både for meg og mange som benytter feriedager i Harstad er det mye å fylle dagene med. Flott natur, gode rekreasjonsområder, mye historie, og et fint bysentrum kan virkelig anbefales.

Hadde du noen sommerplaner som måtte avlyses eller endres på grunn av korona?

– Mine ferieplaner var ikke lagt da koronaen inntok hverdagen vår. Dette har nok medført at ferieplanene tidlig ble tilpasset koronapandemien. Samtidig så tror jeg egentlig min ferie hadde blitt slik den er blitt uansett. Jeg har de siste årene blitt glad i å avvikle sommerferien i Norge. Vi har noen få måneder som virkelig er verdt å få med seg og som er så spesiell for oss i nord.


Sommersnakk:

Gunnar har planene klare når korona er over

Bli bedre kjent med senterleder Gunnar Aamot Hansen og hva han planlegger fremover.


Hvordan ser en perfekt sommerdag ut for deg?

– Den perfekte sommerdagen er vanskelig å beskrive. Det er så mange flotte dager. Det er alltid godt å være sammen med familien og gode venner i sosialt lag, men også å være på havet å fiske. Hva er vel artigere enn å få kveite på kveitvad eller gå i fjellet en varm sommerdag, enten for turen sin del, eller for å plukke bær. Eller hva er bedre enn å sitte ute en flott sommerdag med en bok og bare nyte stunden.

Hvis du måtte velge én plass å tilbringe hver sommer på – hvor ville det vært? Og hvorfor?

– Hvis jeg måtte velge en fast plass å tilbringe sommerferien på så ville det vært på Kastneshavn. Nærhet til hav og fjell er spesielt. Det ville også vært mulig å fylle dagene med ulike gjøremål, alt etter hva jeg måtte ønske der og da.

Hva gjør du på en kald regnværsdag i sommerferien?

– Feriene har alltid innslag av kalde våte regnværsdager. Jeg er aller mest glad i sol og varme, men regnværsdagene hører med. Når men er på hytta, er en regnværsdag mindre synlig enn når man er hjemme. Det er lettere å være utendørs, finne på ting eller rett å slett bare benytte dagene til å besøke familie, venner og bekjente.

Hvor går den første turen etter korona, og hvorfor akkurat dit?

– Jeg er glad i Spania og håper turen går dit. Landet har gitt meg mange flotte sommerferier sammen med familien. Jeg trives også med kulturen i de områdene der jeg har vært.

Hvilke sommeraktiviteter bruker du helst tiden din på?

– Sommerferiene på hytta er alltid en kombinasjon av fiske, turer og avslapning, men også vedlikehold og annet arbeid. Jeg har alltid likt å snekre eller skape noe. Hytta ble delvis bygget i helger og ferier. For meg er det godt å kunne gjøre noe som fysisk vises. Da er det artig å kunne skape noe gjennom snekring av ulikt slag.