Verdensmesterskapskvalifisering i Pumptrack i Harstad er utsatt

Utsetter Red Bull UCI Pumptrack World Championships Qualifier i Harstad Sykkelpark.

Sebastian Aslaksrud setter standarden i Harstad Sykkelpark, som står foran investeringer på flere titalls millioner kroner de nærmeste årene. Foto: Ørjan Jansson Håkonsen 

nyheter

Velosolutions, Red Bull og den lokale arrangementskomiteen i Harstad Cykleklubb (HCK) har besluttet å utsette Red Bull UCI Pumptrack World Championships Qualifier i Harstad Sykkelpark. Arrangementet skulle opprinnelig arrangeres 22. august, men komiteen har et håp om å gjennomføre i september.

Det skriver Red Bull UCI Pump Track WCq i en pressemelding.

– Forutsetningene og restriksjonene fra Myndighetene som gjelder fram til 1. september er ikke slik vi hadde håpet på for å arrangere et WC-arrangement i Harstad, og arrangørene jobber derfor mot en ny dato i september i år, heter det i pressemeldingen.


Får 500.000 til sykkelarenaen: – De skal vi bruke så fort som mulig

Bjørn Tore Woll og Stian Kristoffer Evensen har smilt mye på Harstad Sykkelparks vegne de siste årene. Det kan de fortsette med.


Kvalifiseringen til verdensmesterskapet var planlagt gjennomført i Skandinavias største pump track i Harstad Sykkelpark og var ventet å tiltrekke seg ryttere fra hele Norge. De fire beste i kvinne- og herreklassen ville kvalifisert seg direkte til finaleplass i verdensmesterskapet.

– Vi jobber intenst med å få avklart mulighetene for å arrangere i september og håper å kunne si noe mer om dette neste uke. Vi fortsetter dialogen med sykkelmiljøet og har fått signaler om at et toppet lag med ryttere i norgestoppen vil kunne stille på startstreken ved et eventuelt arrangement i September, sier Stian Evensen, prosjektleder for kvaliken i Harstad, samt Harstad Sykkelpark.