Dømt til betinget fengsel etter regnskapsrot

En kjent harstadmann drev et foretak der han verken førte regnskap eller leverte skattemeldinger for merverdiavgift.

STRAFFBART Harstadmannen som har drevet forretningsdrift i byen i mange år er dømt for brudd på regnskapslovgivningen.  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

Bedriften gikk konkurs for en tid tilbake. 1. juli i år tok politimesteren i Troms ut siktelsen. Denne uken måtte mannen, som har drevet i det private næringslivet i mange år, møte i Trondenes tingrett for å avlegge en uforbeholden tilståelse.

Tok seg vann over hodet

I sin forklaring bedyret han at det aldri var meningen å lure til seg penger ved å droppe helt fundamentale rutiner ved forretningsdrift. I den aktuelle tidsperioden var han både styreleder og daglig leder, og arbeidet voldsomt mye i firmaet. Det ble dessverre aldri tid til å gjøre alt som måtte ordnes, men han spekulerte ikke i å droppe regnskapsrutinene, forklarte han.