Vesterålen:

Samboeren var siktet for drap - nå er saken henlagt

Påtalemyndigheten har henlagt en drapssak i Vesterålen hvor samboeren var siktet for å ha iscenesatt et selvmord.

Bistandsadvokat Arvid Sjødin sier til Dagbladet at han er svært overrasket over Riksadvokatens henleggelse.   Foto: Terje Pedersen

nyheter

Bakgrunnen for saken var at ei kvinne ble funnet død sommer 2016 i Vesterålen. Politiet avskrev først drapet som et selvmord, men kvinnens foreldre engasjerte deretter privatetterforskeren Jan-Arnt Skjolde for å se nærmere på saken. Arbeidet hans resulterte i at Kripos gjenopptok etterforskningen, samt at en person senere skulle bli siktet i saken. Det var kvinnens samboer som formelt ble siktet for drapet i 2019. Kripos mente at mannen hadde iscenesatt et selvmord.

Kripos anså seg ferdig etterforsket med saken i 2019, og hadde da gjort et omfattende arbeid i saken. På det meste hadde seks personer arbeidet med å forsøke å oppklare omstendighetene bak dødsfallet. Nå er imidlertid saken henlagt av Riksadvokaten på grunnlag av bevisets stilling. Det var Dagbladet som først meldte om dette.  

- Vi er svært overrasket over resultatet. Utover det har vi ingen kommentar akkurat nå, sier privatetterforsker Skjolde og bistandsadvokat Arvid Sjødin i en uttalelse til Dagbladet.