– Byen syder av folk

Trafikkbetjent Egil Jørgensen i Harstad kommune sier han ikke kan huske en sommer med så mye folk i sentrum.

OMSETNINGSØKNING: Kim Hagen hos Skafferiet har hatt gode dager de siste ukene.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Sammen med sine kolleger i parkeringsetaten ferdes de daglig året rundt gjennom byens sentrumsgater. Stemningen han har opplevd de siste ukene mener Jørgensen vi sjelden opplever.

 – Normalt er det fryktelig stille i byens gater de første to ukene etter Festspillene. I år var det ikke Festspill, men været var topp med masse folk i sentrum, noe det har fortsatt å være også til nå i juli. Og maken til folkeliv og tilstrømming til sentrum kan i hvert fall ikke jeg huske. Dette merker vi godt og kan måle på beleggene på byens parkeringsplasser. Fra midt på dagen til rundt 15.00-16.00 er det smekk fullt på alle tilgjengelige p-plasser. Unntaket kan til tider være nedover Havnegata, men også her opplever vi som oftest ingen ledige plasser, sier Jørgensen.