Kaos ved fergeleiet på Bognes:

Kapteinen:– Aldri opplevd maken

Trafikken over sambandene Bognes-Skarberget og Bognes-Lødingen opplever rekordstor trafikk. Vær forberedt på timer i kø.

FERGEKØ: Bilistene må belage seg 2-3 timer ventetid både til Lødingen og Skarberget når trafikken er på det tetteste.  Foto: Harald Weines

nyheter

Kaptein Harald Weines på gassferga MF Lødingen har seilt over Vestfjorden i 10 år. – Jeg har aldri opplevd maken til trafikk. Det samme sier kolleger som har seilt her atskillig lenger enn jeg. Det er lange køer på begge sambandene som strekker seg minst en kilometer oppover langs E6. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Selv med tre ferger i trafikk, som til sammen kan ta 340 biler, klarer vi ikke å ta unna tilstrømmingen av biler. Når trøkket er som verst må bilistene belage seg på både to og tre timers ventetid, sier Weines

98 prosent nordmenn

– Det er tydelig at koronanen har bidratt til at nordmenn som har drømt om å feriere i Lofoten nå endelig benytter seg av anledningen. 98 prosent av alle bilene som kjører om bord har norske skilt, og vi hører alle typer dialekter. Nå venter vi bare i spenning hva som skjer etter 15. juni da det åpnes for for innreise til landet fra de fleste europeiske land, sier fergekapteinen.