AMIFF:

I helga ble det laget et videoverk i Harstad

Jason Havneraas og Kjetil Ingvar Berge har laget et nytt videoverk, produsert i Harstad. eksklusivt for Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF) 2020. I helga har de vært i Harstad og filmet.

Filmskaperne Jason Havneraas og Kjetil Ingvar Berge er valgt ut til å lage et bestillingsverk om Nord-Norge til AMIFF, filmfestivalen i Harstad. Festivalsjef Helene Hokland sitter modell for noen av prøvebildene.  Foto: Edvard Sundquist

nyheter

Kunstnerduoen er valgt ut av gjestekurator på AMIFF, Kristian Skylstad. I en installasjon i foajeen i Harstad Kino oppsummerer de retrospektivt sin produksjon fra nordområdene, primært Lofoten, de syv siste årene. Disse arbeidene kommer til å bli skjøtet sammen med et nytt videoverk, produsert i, og om Harstad.

– Man kan forberede mye, men man vet aldri hva som skjer før man faktisk er der, sier filmskaper Kjetil Berge om møtet med filmomgivelsene Harstad har å by på.