Ekstra ferge skal løse køproblem

Nordland fylkeskommune henter inn en ekstra ferge inn i drift på Helgeland. Dette skal gjøre det lettere å få ned ventetidene også på andre strekninger.

Nordland Fylkeskommune har satt av 3,3 ekstra millioner kroner for å løse fergeproblemet. Nå henter de inn MS Fosen (bildet) fra Trondheim. Fergen har en kapasitet på 105 biler.   Foto: Nordland fylkeskommune

nyheter

Den nye fergen er hentet fra Trondheim og vil være i drift fra og med onsdag. Fergen kan frakte 105 biler på én tur, og skal gå i direkterute mellom Tjøtta og Forvirk. Dette er med andre ord en strekning som er et godt stykke unna Harstad og omegn, men fylkeskommunen håper på å få ned køtidene også på andre strekninger ved å flytte på ferger, noe som vil bli lettere med én ekstra ferge.

- Mange har jobbet på spreng for å få til gode løsninger for at de reisende skal komme seg fram, og vi er glade for at vi sammen med Nordland fylkeskommune og Torghatten nå har klart å øke kapasiteten i regionen, skriver daglig leder i Boreal Sjø, Steinar Mathisen, i en felles pressemelding sammen med Nordland fylkeskommune.