Aktiv sommer for Norsk Folkehjelp

I Harstad kjenner vi nok Norsk Folkehjelp beste fra påskeberedskap på vinterstid, men de har nok å gjøre også på sommeren. – Det er helt rett, for om sommeren er det mange oppdrag som leteaksjoner og vaktoppdrag for forskjellige arrangement, sier Roy Jonasen i Norsk Folkehjelp Harstad.

Vinteraktiviteter: Det er nok slik vi oftest ser Norsk Folkehjelp på vinteren med snøscooter på fjellet.  Foto: Bengt Simonsen

nyheter

Søksaksjoner

– Sist nå var vi med på en leteaksjon etter en savnet kvinne i Harstad natt til søndag, og det er jo skarpe aksjoner som er krevende. Vi har deltatt i tre slike aksjoner i det siste, sier Jonasen, – De fra oss som deltar på skarpe aksjoner må ha kurs og være over 18 år, så medlemmer fra ungdomsgruppa deltar ikke i slike aksjoner, sier han.

Påskeberedskap: På vinteren er det påskeberedskapen som er den samlende aktiviteten for medlemmene.  Foto: Bengt Simonsen

Vakt og sikkerhet

– Den største aktiviteten i sommermåneden er nok vaktoppdrag som den siste, der vi var på Gressholman for å være vakt der fredag og lørdag, sier Jonasen, – På sånne oppdrag tar vi også med ungdomsgruppa for ar de skal få litt erfaring og kanskje lære litt. Jeg tenker på arrangement som idrett, kultur og ellers for lag og foreninger, sier Jonasen.