Sommermat og grilling

Når sommeren kommer endrer spise- og matvanene våre seg til å bli litt lettere, for eksempel salater og kalde supper. – Sommermat kan være litt av hvert, vi kan jo spise både kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt som vi har på grillen, sier Roy-Erik Pedersen som er Oldermann i Harstad og omegn kokkelaug.

Oldermann: Roy-Erik Pedersen har god og lang fartstid som kokk og grillentusiast.  Foto: Bengt Simonsen

nyheter

– Personlig så liker jeg at det er litt lett å spise når det blir sommer. For min del så er det godt med fisk på grillen og da kan man bruke for eksempel laks eller kveite som er flotte fisker å grille, sier Oldermannen, –Vi må ikke glemme at grønnsaker også er kjempegodt på grillen så blir det veldig sunt sammen fisken. En god sommersalat er heller ikke forakte, sier han

Kjøtt

– Skal jeg grille kjøtt så er favoritten lammekjøtt i forskjellige varianter, som indre- og ytrefilet. Men pass på at den ikke blir for lenge på grillen for da kan det fort bli tørr, sier Pedersen, – Det finnes masse kjøtt og få kjøpt som er ferdig marinert, men her vil jeg anbefale å heller kjøpe kjøtt og fisk som du kan marinere med en marinade som du selv lager, det er ikke så vanskelig sier han.