Sommerklang:

Renessansemusikk i Trondenes kirke

Sopranen Berit Solbakken og luttenisten Solmund Nystabakk blir å presentere musikk fra 1500-, 1600- og 1700-tallet i konserten "Have you seen but a white lily grow?" på søndag.
nyheter

Berit Norbakken og Solmund Nystabakk, begge bosatt i Tromsø, hører til landets mest ettertraktede tidligmusikk-utøvere. Duoens produktivitet har resultert i et repertoar som er omfattende og variert, med fokus på tett samspill og nære møter med publikum. På søndag kan de høres da de, som en del av konserserien "Sommerklang", holder konsert i Trondenes kirke.

Tekster fra Shakespears æra

– Jeg ble veldig betatt av både tekstene og tonespråket da vi begynte å spille denne musikken sammen for to og et halvt år siden, sier Nordbakken, – Alle tekstene er skrevet på Shakespears tid og tekstforfatterne da visste virkelig hvordan man beskrev stemninger og følelser, forklarer hun.