Fylkesordføreren ut mot regjeringen: – Kunnskapsløst og arrogant

Kritiserer regjeringen etter det ble klar at breddeidretten ikke får starte opp før i august.
nyheter

– Regjeringens holdning til breddefotballen fremstår nå som både kunnskapsløs og arrogant. Når vi ser køer av folk på byen i Oslo i helgene, mens frykten for pølsekø på 4 div. kamp herre i Lyngen eller Salangen gjør det umulig, er kunnskapsløst det minste man karakterisere det som.

Der skriver fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i en pressemelding etter at det fredag ble kjent at breddefotballen ikke får starte opp i sommer. En ny vurdering skal først finne sted en gang i løpet av august, ifølge VG.

– Når en av regjeringens statssekretærer drar på ferie til Sverige og selvsagt skal i karantene er greit for regjeringen, men at 3 div. damer i Troms risikerer stort frafall på grunn av regjeringens frykt for at man ikke klarer å holde avstand for folkemassene på tribunene, blir det både kunnskapsløst og arrogant, fortsetter Prestbakmo

Han frykter breddefotballen i nord ikke kommer i gang igjen i 2020.

– I Nord-Norge kan vinteren komme tidlig, og med det tidsløpet regjeringen legger opp til med å ikke åpne opp breddefotballen nå, men gjøre ny vurdering først i august, gjør at landsdelen etter hvert kan se bort ifra breddefotball i 2020, og det kjære statsminister er ikke er greit. Statsminister Solberg bør sørge for at regjeringen revurderer sitt standpunkt om breddefotballen snarest, hvis ikke viser man en arroganse og kunnskapsløshet jeg faktisk ikke trodde var mulig ovenfor det frivillige Norge, avslutter fylkesordføreren.