Funnet død på Helligtinden

Den savnede Monika Therese Kristoffersen ble fredag formiddag funnet omkommet på toppen av Helligtinden på Tjeldøya.

Illustrasjonsfoto  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Politiet har sammen med frivillige og Hovedredningssentralen lett etter en savnet kvinne på Tjeldøya i Tjeldsund kommune siden hun ble meldt savnet 29. juni.

Hun ble funnet i bratt og ulendt terreng. Funnet ble gjort av helikopter, og personen er hentet ut av området. Den omkomne er identifisert, og det er slått fast at det er den savna kvinna som er funnet.


- Skader tyder på at hun hadde falt ned fjellskrent

Den savnede 36 år gamle Monika Therese Kristoffersen hadde skader som tyder på at hun hadde falt ned en bratt fjellskrent.


Den omkomne er Monika Therese Lindbjør Kristoffersen, 36 år, fra Rennesøy i Rogaland, skriver politiet i en pressemelding.

Pårørende er informert. Det er i dette området store styrker har lett etter den savnede Monika Therese Kristoffersen, siden tirsdag morgen. Rundt 100 personer fra politi, frivillige, forsvaret, sivilforsvaret, luftambulansen og redningshunder har deltatt i leteaksjonen som har pågått i området rundt Myklebostad på Tjeldøya. Leteaksjonen har pågått både natt og dag siden tirsdag.

Kilder sier til Harstad Tidende at et Sea King-helikopter lettet fra toppen av Helligtinden like før klokka 11.30 fredag formiddag.

Redningshelikopter

Tidligere i uka vanskeliggjorde lavt skydekke leting øverst i Helligtinden. Men i formiddag har tåka lettet, og redningshelikopteret fikk muligheten til å gjennomsøke hele fjellpartiet.


- Vi har ikke spart på noe

Midtre-Hålogaland sivilforsvarsdistrikt har deltatt i leteaksjonen på Tjeldøya med et mannskap på 50-60 personer.


Den savnede Monika Therese Kristoffersen ble sist observert på Myklebostad natt til mandag ved 02-tida. Ved 15-tiden mandag ettermiddag ble det oppdaget at kvinnen i 30-årene var borte. Den savnede kvinnen bor i Sør-Norge men har familie på Tjeldøya. I samråd med familien gikk politiet ut med etterlysning og bilde av kvinnen.

Monika Therese Kristoffersen har vært savnet siden natt til mandag.  

Helligtinden troner 948 meter over havet, og er den tredje høyeste toppen på Tjeldøya. Turgåere kan ta seg opp via tursti fra Myklebostad. Fjellet heter Bassevarre på samisk, og er et samisk hellig fjell.


Leteaksjonen på Tjeldøya:

Ingen funn etter savnet kvinne i natt

Leteaksjonen etter savnede Monika Therese Kristoffersen på Tjeldøya fortsetter torsdag.