Adolfsen-brødrene overtar på Evenes

Adolfsen-brødrene har overtatt kontrollen i Evenes Tomteselskap AS og dermed eiendommer på ca. 400 dekar i umiddelbar nærhet til Evenes Lufthavn.

Kristian Adolfsen med brødre vil investere i Evenes.  Foto: Jørn Aune

Ronal Wahlquist vil fortsatt være tilknyttet selskapet.  Foto: Odd Leif Andreassen

nyheter

Daglig leder i Evenes Tomteselskap AS Ronald Walquist har i lengre tid forhandlet om salg av selskapet med flere aktører. Nå er det imidlertid Adolfsen-brødrene som har trukket det lengste strået, ifølge en pressemelding fra Tomteselskapet.

- Vi er særdeles fornøyd med at det til slutt ble de to brødrene opprinnelig fra Andøya som overtar styringen av tomteselskapet, sier Walquist, som fortsatt skal være tilknyttet selskapet også på eiersiden.

- Adolfsens motivasjon for satsing og utvikling på Evenes ble avgjørende for oss, påpeker Walquist.

Adolfsen-brødrene har over lengre tid fulgt både debatten og beslutningsprosessen som medfører Forsvarets tunge satsinger i Evenes-regionen.

- Som Andøyværinger flest, synes også de at det er svært beklagelig at Forsvaret kom til den beslutningen som de gjorde med hensyn til flytting av mye virksomhet fra Andøya til Evenes. Når brødrene nå har satt sine øyne på Evenes, så har det ingen ting med Forsvaret å gjøre. Det begynte med at de var på utkikk etter en tomt for å bygge en ny bobilbutikk for Ferda-kjeden hvor de er hovedaksjonærer.


Bil i Nord-konsernets eiendomsselskap vil være med å utvikle Evenes:

Kjøper seg inn på Evenes

Bil i Nord-konsernets eiendomsselskap E i Nord AS kjøper seg inn i Evenes Tomteselskap AS. De ser store muligheter for eiendomsutvikling der.


De har i dag en Ferda-butikk i Bjerkvik, og ønsker å flytte denne til Evenes for gjennom det å nå et større marked.

- Vi klarer knapt å finne noe område i Norge hvor det i årene fremover skal satses- og investeres mer enn nettopp i denne regionen, sier Kristian Adolfsen.

- Evenes vil bli det geografiske midtpunkt for tunge regioner som Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Sør Troms. En rekke samfunnsfunksjoner må nødvendigvis utvikles for å håndtere den massive satsingen som vil finne sted der, avslutter Kristian Adolfsen.


Bil i Nord-konsernets eiendomsselskap kjøper seg inn på Evenes

Bil i Nord-konsernets eiendomsselskap E i Nord AS kjøper seg inn i Evenes Tomteselskap AS. De ser store muligheter for eiendomsutvikling der.