Sykler for kreftsyke barn

Årets rute for Team Rynkeby går fra Svolvær til Tromsø.
nyheter

Team Rynkeby og deres ryttere skal i år få oppleve nordnorsk natur på etappen sin for kreftsyke barn. Med de gule trøyene sine er Team Rynkeby Kreftforeningens største bidragsyter. Rytterne samler inn penger gjennom sponsoravtaler med organisasjoner og privatpersoner. Vanligvis ender etappen i Paris.

- I fjor samlet vi inn ca 14-15 millioner kroner til Barnekreftforeningen, sier ansvarlig for sosiale medier og rytter Thomas Holmstrøm.

Utfordrende fysisk

Rytterne for Team Rynkeby er i utgangspunktet mosjonister som må legge ned mye trening før etappen.

- Det er ingen dans på roser. Alle rytterne må ha lagt bak seg minst 250 mil på sykkelen før etappen. For en mosjonist kreves det mye. Samtidig som det er en del av konseptet. I tillegg til at man sykler for kreftsyke barn, kommer man selv i bedre form, sier Holmstrøm.

Årets etappe blir endret som en konsekvens av covid-19.

- Det sier seg selv at vi ikke kan samles 2000 syklister i Paris, samtidig som grensene er stengt. Jeg synes dessuten at forholdene og utsikten her i nord ikke står noe tilbake for Paris. Etappene i år blir ikke like lang som rytterne er vant til på ruten til Paris. Når det er sagt blir det nok fortsatt utfordrende. Været kan bli krevende og høydemeterne blir mer omfattende, sier Holmstrøm.


Are Bendikssen skal sykle til Paris for barnekreftsaken

En lørdagstur på Amfi Kanebogen forandret livet til Are Bendikssen.