Kvinne i 30-årene savnet på Tjeldøya:

Politiet fortsetter letingen utover natta

Har vært savnet på Myklebostad siden klokken 02 natt til mandag. Politiet ber nå om tips i saken.

LETEAKSJON: Politiet Forsvaret og redningshunder deltar i søket etter en savnet kvinne på Tjeldøya.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Tirsdag morgen fortsatte politiet en leteaksjon etter en savnet kvinne på Tjeldøya, opplyste politiet i Troms klokken 08.27.

Den savnede er Monika Therese Kristoffersen.

Klokken 22:45 opplyste politiet at letingen fortsatt pågår, og vil fortsette utover natta. Politiet har foreløpig ingen teorier i hva som har skjedd.

– Ingen funn er så langt gjort, og vi har heller ingen nye opplysninger i saken. Vi omrokerer nå på mannskapet og planlegger nye faser av letningen, sier operasjonsleder Roy Tor Meyer.

Klokka 19 informerte politiet at det er satt inn flere mannskaper, samt et Sea King-helikopter i søket.

Politiet etterlyser savnede Monika Therese Kristoffersen.  Stor leteaksjon

Den savnede kvinnen er i 30-årene, er 177 centimeter høy, har slank kroppsbygning, lyst skulderlangt hår, blå øyne og fregner.

Vi fikk en bekymringsmelding hit i går kveld cirka i 21.30-tiden. Siste observasjon av savnede ble gjort på Myklebostad i 02-tiden natt til mandag, og det ble oppdaget at hun var borte i 15-tiden, forteller operasjonsleder Eirik Kileng til Harstad Tidende.

Den savnede kvinnen ble sist sett på Myklebostad.  Foto: Skjermdump fra Google Maps

En leteaksjon med Luftambulansen, 30 personer fra Forsvaret, drone, Kystvaktmannskapet ble startet mandag kveld og har pågått i hele natt. Åtte hunder og mannskap fra Norske redningshunder fra Narvik, Harstad og Sjøvegan deltar også i søker.

– Dette vil trappe opp mere i løpet av dagen. Vi jobber også med etterretning i forhold til å sjekke sosiale medier osv, opplyser Kileng.

– Ingen forklaring

Etterforskningsleder Morten Hole opplyser at den savnede kvinnen har bosted i Sør-Norge og har familie på Tjeldøya.

– Søket fortsetter i dag, og vi foretar en del avhør i den anledningen, sier han til Harstad Tidende ved 11-tiden.

– Vi har ingen forklaring på hvorfor vedkommende er borte og savnet per nå. Vi har iverksatt etterforskning og holder alle muligheter åpne for at hun skal komme til rette.

– Stort område

HTs journalist Andreas Isachsen var tirsdag formiddag på stedet og bekrefter at letemannskapet er ute og leter i ulike teigområder og ulendt terreng.

Eririk Presthus  Foto: Andreas Isachsen

– Vi vet ingenting om hvor den savnede kan befinne seg, derfor er det vanskelig å lete i spesifikke områder og de leter i et stort område, opplyste innsatsleder Eirik Presthus på stedet.

Rita Vasseng, med hunden Varga og Frank Hanssen og hunden Iza har søkt ute i siden klokken 05 i natt. De har lett i fjæresteinene og det ulendte terrenget i fjellsida.

Rita Vasseng, med hunden Varga og Frank Hanssen og hunden Iza har deltatt i søket siden klokken 05 i natt.  Foto: Andreas Isachsen

– Vi er vant til å delta i ulike leteaksjoner og til å anpasse oss etter terrenget vi leter i. Sikkerheten er alltid det viktigste, forteller de.