Deler ut 100.000 til barn og unge – med utsatt søkefrist

Barn og unges kommunestyres (BUK) utdeling av 100.000 kroner til barn og unges prosjekter har fått utsatt søknadsfrist til 1. oktober.

Ole Martin Nygård, leder, og Yunus Emre Hind i Harstad Ungdomsråd håper på mange spennende søknader fra barn og unge med et prosjekt i magen. Frist for å søke BUK-midlene er 1. oktober.   Foto: Øivind Arvola

nyheter

BUK-midlene er en pott på 100 000 kroner som hvert år er tilgjengelig for kommunens barn og unge. Midlene deles ut av Barn og unges kommunestyre (BUK) i løpet av året.

– I år skulle tildelingen egentlig skje på det siste møtet før sommeren, men på grunn av pandemien har vi forlenga fristen for å søke til 1. oktober.

– Er du under 19 år og brenner inne med en kjempeidé til gagns for barn og unge i kommunen? Trenger du penger for å gjennomføre prosjektet ditt? Da bør du søke BUK-midlene, skriver Harstad kommune pressemeldingen.

Fikk støtte

Markus Hanssen, Heggen-elev og ivrig bruker av Ungdommens Hus, søkte midler i 2019 med Dungeons and Dragons-gruppa – en gjeng på 10–15 stykker som samles på Ungdommens hus hver uke for å spille nettopp Dungeons and Dragons.

– Vi søkte BUK-midler for å få penger til å kjøpe to 3D-printere, sånn at vi kunne printe ut våre egne figurer. I tillegg ville vi at den skulle være tilgjengelig for alle som bruker Ung-dommens Hus, sier Markus, ifølge pressemeldingen.

Han og resten av gjengen endte opp med å få tildelt halvparten av det de søkte om – altså nok penger til én 3D-printer. Gjengen er likevel godt fornøyd med både valget om å søke, og tildelingen.

– Å skrive selve søknaden tok ikke så lang tid. Det var veldig bra at vi fikk tildelt midler, for nå kan vi lage hva vi vil uten å måtte bruke mye penger på å kjøpe det fra nett, sier en fornøyd Markus, som la ned mange timer med egeninnsats når 3D-printeren skulle monteres.

– Unik mulighet

Det er Ungdomsrådets jobb å, i samråd med administrasjonen, komme med en innstilling til BUK om hvem som skal få innvilget søknader, og hvor mye de skal få.

– I fjor ble det søkt om mer enn BUK kan dele ut. Da måtte Ungdomsrådet gjøre en ekstra grundig jobb med innstillinga. Vi håper naturligvis vi får oppleve det også i år. 100 000 er mye penger – og med det følger ansvar for å forvalte dem på en måte som gagner barn og unge i kommunen, skriver Hanne Gideonsen, koordinator for Ungdomsrådet og BUK.

Ole Martin Melbøe Nygård er leder i Ungdomsrådet, og har vært aktiv i Ungdomsrådet og BUK i flere år. Han håper også dette årets tildeling av midler blir like spennende som fjorårets.

– BUK-midlene gir barn og unge i Harstad en unik mulighet til å dyrke lidenskapene sine. Pengene er der for å støtte de som vil gjøre det bedre å være ung i Harstad, og jeg er utrolig glad vi har dem, skriver Ole Martin Nygård, som håper bar og unge kjenner sin besøkelsestid og søker på midlene som er avsatt til dem.

– Nå gjenstår det bare å få inn søkere, så jeg oppfordrer alle til gripe denne muligheten og sende inn en enkel søknad! heter det i pressemeldingen.