Familien flyktet fra korona i Brasil

Familien Thomassen var i Brasil da koronasmitten brøt ut. Militæret og politiet anbefalte dem å flytte til Norge.

Familien Thomassen: Jan-Magne Thomassen, Anna Marie Thomassen(6), Anna Victoria Thomassen (10) og Anna Karoline Thomassen  Foto: Kristine Hals

nyheter

-Vi fikk beskjed om at dersom president Jair Bolisonaro ble avsatt som president ville det bryte ut borgerkrig. Det vi leste i norske medier stemte ikke med virkeligheten vi så der. Koronasmitten i Brasil ble en politisk kamp. Vi opplevde at pasienter som ikke hadde covid-19. men som skulle ha medisinsk behandling for astma, måtte signere på at vedkommende hadde korona. Hvis ikke kunne vedkommende bli fengslet og ikke få helsehjelp, forteller Jan-Magne Thomassen.

Glad for å være i Norge

Familien er glad for å være tilbake i Norge. De takker Tjeldsund kommune og familien for god hjelp til å komme seg i orden i Norge.