Redningsaksjon i Salangen: Kvinne døde

Kvinnen i 20-årene som var meldt savnet i Salangselva ble hentet opp av vannet søndag. Mandag morgen opplyses det ved UNN at kvinnen er død.
nyheter

Klokken 21:22 søndag meldte Troms politidistrikt at det var iverksatt en redningsaksjon etter melding om at en person er savnet i Salangselva søndag kveld.

– Vi fikk melding klokken 20.50 om at en person var savnet i elva. Det var to personer på et flytedyr i elva. Flytedyret veltet, og da kom den ene seg til land. Den andre er savnet, sa Eirik Kileng, operasjonsleder ved Troms politidistrikt til VG.

Det ble sendt ut luftambulanse med dykkere fra Tromsø, samt luftambulanse fra Evenes. Den savnede er en kvinne i 20-årene.

Klokken 20:53 meldte politiet at den savnede er lokalisert og hentet opp av Salangselva. Kvinnen i 20-årene ble fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø med ambulansehelikopter, og ankom UNN ca. klokken 22:30.

– Hun ble funnet på nedsiden av Kistefossen, og ser da ut til å ha blitt tatt med elva ned dit da den er stri og stor nå. Det ble iverksatt førstehjelp på stedet. Hun vil bli flydd til UNN, sa Kileng til Nordlys.

– Det er en stri og stor elv, og en foss i nærheten.

Personen som kom seg til land skal ikke ha vært skadet, men i sjokk.

Mandag morgen melder NRK Troms og Finnmark at kvinnen som falt i Salangselva søndag kveld er død, ifølge pressevakta ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Kvinnen er bostedsadresse i Bardu kommune, ifølge Folkebladet.

Pårørende er varslet.