Eirik (44) sender jevnlig musikk fra Nedre Holtet til Hollywood

Det er kanskje ikke så mange som vet det, men det sendes jevnlig musikk fra Nedre Holtet til Hollywood. Eirik Jacobsen (44) er praktiserende veterinær og bor i Harstad, men skriver musikk for Universal, Marvel, Netflix, BBC, NASA og mange flere.

Harstadværingen Eirik Jacobsen (44) er pratiserende veterinær, men komponerer musikk for Hollywood.  Foto: Edvard Sundquist

nyheter

– Prosessen for å komme inn i musikkmiljøet i Hollywood er et resultat av målrettet jobbing. Det finnes vel ingen snarveier hverken hit eller dit, og spesielt ikke den veien. Det hele startet med en innspilling med Praha Filharmoniske Orkester i 2005, der de var behjelpelig med kontakter videre. Derfra var det bare å legge sten for sten, et arbeid som langt fra er ferdigstilt, sier Jacobsen når han forteller om veien mot målet.

Jacobsen bodde i en Audi A4 på starten av 2000-tallet for å spare penger til å spille inn musikken sin med symfoniorkester. Det var ganske kaldt og samsvarte dårlig med korsryggen, men det skulle lede til en musikkarriere som den da unge veterinæren ikke hadde forutsett.