Mathilde og Kim-Runar vant ungkunststipendet

Mathilde Cayers og Kim-Runar Klodiussen er vinnerne av Festspillene i Nord-Norges ungkunststipend.

Mathilde Cayers og Kim-Runar Klodiussen stakk av med seieren på grunn av sine kunstprosjekter.   Foto: Tom Pallant og Rune Ottarsen (Nordlys)

nyheter

Festspillene i Nord-Norge har siden 1997 utlyst stipend til unge kunstnere. Målet er å få frem nye ideer og nyskapende kunstprosjekter blant unge kunstnere i nord. Prosjektene «Har Ikke Meg: Fortellinger om Min Tourettes» av Kim-Runar Klodiussen og «New Religion» av Mathilde Cayers er valgt ut blant 12 søknader, og vil få sin premiere på Festspillene i Nord-Norge neste år.

– Vi er veldig imponert over nivået på årets søknader, og strålende fornøyd med den gode utviklingen innenfor scenekunst og musikk blant unge kunstnere fra nord. Det er også veldig spennende å se hvordan de prosjektene som er valgt ut både er høyaktuelle i vår tid, og samtidig har et svært personlig preg. Jeg gleder meg til å følge disse kunstnerne som i det ene prosjektet både målsetter å utforske forholdet mellom koreografi og scenografi, mens i det andre ønsker å ta publikum med på en svært personlig reise, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir i en pressemelding.