De kan bli Årets barnehage

Læringsverkstedet Løvåsen barnehage er en av fem nominerte til prisen Årets barnehage 2020. Nå kan du stemme på barnehagen du mener bør vinne.

Finalist: Løvåsen barnehage i Harstad kan vinne 25.000 kroner dersom Årets barnehage.  Foto: Privat

nyheter

For femte gang skal Private barnehagers landsforbund (PBL) dele ut prisen Årets barnehage. I år kom det inn rekordmange forslag, ifølge en pressemelding fra PBL.

Engasjementet rundt kåringen av årets barnehage har vært rekordstor og det kom inn hele 700 forslag fra hele landet, ifølge pressemeldingen.

– Det har vært rørende å lese de mange gode begrunnelsene for hvorfor foreldrene trekker fram sin barnehage. Det vitner om at foreldrene flest er veldig fornøyde med barnehagetilbudet sitt. Noe også alle foreldreundersøkelser de siste årene har bekreftet, skriver styreleder og juryformann Eirik Husby i PBL.

Løvåsen barnehage i Harstad er nominert sammen med fem barnehager. Forslagene kom hovedsakelig inn fra foreldre som vil hedre sin barnehage.

Prisen på 25.000 kroner deles ut 8. september og vil presenteres på Barnehage.no. Men før juryen møtes for å kåre en vinner, er det folket som får mulighet til å avgi stemme på sin favoritt. Avstemningen vil pågå helt fram til 18. august.

De fem finalistene som er valgt ut blant totalt 214 innkomne forslag er:

  • Blåbærgrenda barnehage, Rælingen
  • Den blå appelsin Kanvas-barnehage
  • Læringsverkstedet Løvåsen, Harstad
  • Regnbuen barnehage, Vefsn
  • Tågvollan barnehage, Oppdal