– Vant med å håndtere konflikter

Sicilie Kanebog ble torsdag valgt til ny leder av Venneforeningen Grytøy Harstad Fergeselskap. Hun har allerede satt seg sin første målsetting.

STYRELEDER: Sicilie Kanebog ble torsdag valgt til ny styreleder i Venneforeninga Grytøy Harstad Fergeselskap. 

nyheter

– Vi må få alle med på laget, legge bak oss det som har skjedd og sørge for at MS Grytøy kommer seg på vannet og i drift. Dette er et spennende og viktig prosjekt å få gjennomført for Harstad som by og for turistnæringen, som ikke må havarere på grunn av strid og personkonflikter, sier Kanebog.

Til daglig jobber hun som advokat og partner ved Eurojuris Nords kontor i Harstad der hun har vært siden 2017. At hun ble valgt som leder av Venneforeningen skyldes ifølge henne selv neppe hennes maritime bakgrunn – Jeg er vokst opp i en familie med fritidsbåt og har vært mye på sjøen i regionen, men det jeg først å fremst kan bidra med er min juridiske kompetanse, og erfaring fra styrearbeid . Det er flere årsaker til at jeg sa ja til dette vervet. De jeg er valgt sammen med er meget kompetente personer som jeg er sikker på innehar stor gjennomføringsevne, og som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med, sier Kanebog som ikke har møtt de andre styremedlemmene enda, men tar sikte på å innkalle til konstituerende møte i nær fremtid. –Gjennom jobben jeg har er jeg vant til å håndtere konflikter, og ser heller på mulighetene til å løse disse fremfor å se på det som et problem. Nå er det først og fremst viktig å få absolutt alle til å dra lasset i samme retning, sier den nyvalgte styrelederen.