Statens vegvesen kaller Nordtings skiltstunt «hærverk»

Det kontroversielle skiltstuntet, som vekker både latter og harme, faller ikke i smak hos Statens vegvesen.

OPPDATERTE FYLKESSKILT: Den såkalte Raudåtegeriljaen kjørte langs hele fylkesgrensa mellom Nordland og Troms og Finnmark for å oppdatere veiskiltene i henhold til et vedtak i Nordting om nytt fylkesvåpen for landets nordligste fylke.   Foto: NORDTING

nyheter

Søndag kjørte kunstgruppa Nordting langs fylkesgrensa mellom Nordland og Troms og Finnmark for å oppdatere veiskilt med nye fylkesvåpen.

Amund Sjølie Sveen var programleder for en direktesending på Nordtings Facebook-side hvor den såkalte Raudåtegeriljaen tok på seg jobben med å henge opp nye veiskilt siden det nye fylket foreløpig ikke har gjort det selv.

Ettersom nye Troms og Finnmark fylkeskommune ikke har klart å bli enige om et nytt fylkesvåpen, vedtok Nordting sitt eget fylkesvåpen hvor motivet er en hånd som viser fingeren med en kompasspil der neglen skulle ha vært.

NRK skriver at seksjonsleder i Statens vegvesen, Oddbjørg Mikkelsen, sier at nye skilt med riktig fylkesnavn er på vei og oppfordrer Nordting til å fjerne det de hengte opp på søndag.

– Det anses som hærverk å endre på offentlige skilt. Det synes vi ikke noe om, sier Mikkelsen til NRK.

Amund Sjølie Sveen tar imidlertid kritikken med fatning.

– Jeg tenker at det er Statens vegvesen sin jobb å si at dette er hærverk, men vi har ingen planer om å fjerne skiltene.