Det startet som et skoleprosjekt. Nå er Ruben en av Norges største artister:

– Jeg merker at folk snur seg og ser litt ekstra

Ruben Markussen fra Bjarkøy er en av fem nominerte til Harstads kulturpris. – Det å komme hjem gir meg en følelse av trygghet og mindre stress, sier han.

Popstjernen Ruben Markussen fra Bjarkøya er nominert til Harstad kulturpris. Her fra et besøk hjemme tidligere i år.   Foto: Privat

nyheter

Nominasjonen kom som en overraskelse for Bjarkøyværingen.

– Det er først og fremst veldig stas. Da jeg fikk vite det sa jeg bare "hæ?". Jeg visste ikke at det var en kulturpris i Harstad engang. Når det er sagt er det utrolig kult å bli nominert og at folk legger merke til meg også i Harstad. Jeg vet ikke hvem andre som er nominert, men jeg går ut ifra at det er mange dyktige folk. Så det er stort å bli nominert, sier Markussen.