Sprengstoffprodusent etablerer seg på Rødskjær

Selskapet Forcit Norway AS etablerer seg på Rødskjær.

Her skal Forcit etablere seg på Rødskjær.  Foto: Harstad kommune

nyheter

Harstad havn har nå inngått avtale om etablering av Forcit Norway AS på Rødskjær. Det skriver Harstad kommune i en pressemelding.

Forcit Explosives er en del av Forcit-konsernet som også består av Forcit Defence og Forcit Consulting. Forcit Defence produserer militære sprengstoffer og Forcit Consulting (Bergcon i Norge) tilbyr konsulenttjenester og utdannelse innen sprengningsteknikk og beslekt­ede teknologier.

Forcit Explosives er en finsk produsent og importør av spren­gstoff som har en betydelig posisjon i Sverige og Finland. Deres kunder er gruver-, pukkverk og entreprenørbedrif­ter, ifølge kommunen.

Om Rødskjær:

Harstad havn og Harstad kommune trenger mer og større sjønære næringsområder. Dette ser vi mulighet til å realisere på Rødskjær, helt sør i Harstad kommune. Området har vært havn og industriområde siden 1960-tallet, og har gode muligheter for utvidelse. Rødskjær ligger gunstig til med tanke på både båt- og billogistikk, der det ligger midt mellom E10 og stamleden (nasjonal hovedvei til sjøs). Rødskjær vil være ett godt alternativ som logistikkpunkt for Hålogalands-regionen samt Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Troms Innland.