Skyhøye priser fikk fart på smuglingen:

Jobber med å rulle opp et narko-nettverk i Harstad

To menn som er bosatt og jobber i byen er varetektsfengslet med brev og besøksforbud i fire uker.

FLOM Hasjtørken under korona-viruset har medført en aldri så liten vårflom av narkotika inn til Harstad.  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

Saken har forgreininger både til Oslo og Bodø. 29. mai ble fire menn ført inn i Nord-Troms tingrett, siktet for narkotikavirksomhet og varetektsfengslet i fire uker. I forrige slo politiet i Harstad til mot de to mennene her i byen. For å hindre forspillelse av bevis fikk politiet Trondenes tingrett med på at de skal sitte i fullstendig isolasjon de første ukene, uten kontakt med andre innsatte.

Opprullingen skal ha begynt da politiet beslagla en hel kilo hasj for en tid tilbake. En slik mengde representerer flere tusen brukerdoser. Men ifølge ordensmakten er dette bare en liten brøkdel av stoff som er smuglet inn til byen den senere tid.