Bevilget 100.000 til ungdomstilbud

Ungdomsrådet i Kvæfjord hadde møte på rådhuset tirsdag. En av de viktigste sakene de snakket om, var «Kjelleren» som er et møtested for kommunens ungdommer.

Ungdomsrådet: Sander Kjærvik Pettersen, Bendiks Harald Arnesen, Anna Victoria Moe, Nora Fagerli Edvinsen, Marianne Nicolaisen, Vivian Berg Gamst og Jens Wikeland.  Foto: Kristine Hals

nyheter

Ungdomstilbud holder åpent en gang i uken på frivillighetssentralen. Leder for sentralen, Hanne Thin Markussen var med på møtet for å informere om ungdomstilbudet. Kjelleren er et hus som tilbyr mange forskjellige aktiviteter til ungdommene .

Hanne Thin Markussen  Foto: Kristine Hals

-Jeg har fått gode tilbakemeldinger på tilbudet. Vi har åpent onsdager ettermiddager, men ønsker etter hvert å ha åpent to dager i uka. På Kjelleren får ungdommene lunsj og tilbud om å være med på aktiviteter. Det er også frivillige organisasjoner som kommer innom og informerer om ulike aktiviteter de driver, forteller Thin Markussen.

I år har de mottatt støtte fra Bufdir på 100.000 kroner som kommer godt med. Pengene blir brukt til utstyr til huset. Playstation, sofa og karaokeutstyr med mer, forteller Thin Markussen.

Kjelleren har også arrangert turer og Kahoot quizer, som er et spill på telefon der deltagerne prøver å svare riktig på spørsmål på kortest mulig tid. Flere av ungdommene i Ungdomsrådet ga uttrykk for at de var veldig fornøyde med Kjelleren, og at de hadde vært der flere ganger.

I tillegg til å snakke om tilbudet gikk ungdomsrådet gjennom årsmeldingen for 2019, der det var listet opp noen av aktivitetene de hadde gjort. Kommunestyrerepresentant Bendiks Harald Arnesen (Ap) hadde bursdag og delte ut sjokoladehjerter på møte.

Vil satse på politikk: Jens Wikeland Jens Wikeland (18) har vært medlem i styret siden februar og trives med det.
- Jeg syns det er viktig å være med å påvirke, og det er også et viktig skritt i forhold til min politiske karriere. Kjelleren er et bra tilbud og det har vært bra stemning der når jeg har vært der.

Engasjert: Anna Veronica Moe  Foto: Kristine Hals

Anna Victoria Moe (15) ble også med i styret i februar i år. Hun bestemte seg for å bli med i Ungdomsrådet da det kom noen på skolen hennes og informerte om tilbudet. Hun er som de andre enig i at Kjelleren er et bra tiltak.