Rørt og stolt 89-åring fikk omsider medalje for sin militærtjeneste

89 år gamle Jakob Annar Simonsen på Andørja gjorde tjeneste i Tysklandsbrigaden i 1951-52.

KORONAHILSEN: Jakob Simonsen takker Frode Paulsen for medaljen med korrekt koronahilsen.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

– Den kom sent, men forhåpentligvis kom den godt, sa pensjonert major fra HV-16 i Bjerkvik, Frode Paulsen. Han forklarte Jakob og kona Liv, datteren Bente Steinholt Simonsen, hennes ektemann Arne Steinholt og deres sønn Sivert Steinholt årsaken til at det har tatt så lang tid før medaljen kunne utdeles.

– Allerede i 1990 godkjente kong Olav at Tysklandsbrigadens veteranforenings medlemmer også skulle få sine medaljer. Etter at det i år 2000 ble besluttet med tilbakevirkende kraft at alle de om lag 80.000 som har tjenestegjort i utlandet for Forsvaret fra 1947 skulle få sin medalje, har det vært et møysommelig arbeid å finne alle disse.