Tidligere Medkila-profil i dramaet da lastebil kjørte mot protestanter

Tidligere Medkila-kaptein Rosie Malone-Povolny er takknemlig for at hun og 5.000 andre slapp med skrekken. Nå håper og tror hun at USA våkner.

LÆRER: Rosie Malone-Povolny var i tre sesonger Medkilas største profil. Hun jobbet også som assistentlærer i engelsk og toppidrettsfaget på Heggen. Nå underviser hun i Minneapolis hvor protestene startet etter drapet på en farget mann.  Foto: Ivar Hjelvik

nyheter

Amerikanere protesterer over hele USA mot rasisme og vold utført av politiet. Det skjer i kjølvannet av at 46 år gamle George Floyd døde forrige mandag etter å ha blitt arrestert i Minneapolis i delstaten Minnesota. En politimann, som forårsaket dødsfallet, er pågrepet og siktet for uaktsomt drap.

– Utløste terror

Rosie Malone-Povolny har fått hendelsene tett på kroppen. I tre sesonger var hun midtbanestrateg og kaptein for Medkila. Siden 2016 har hun jobbet som lærer i Minnesota etter at hun la opp som spiller i Norge. Pinsehelga var hun i menneskemengden som deltok i en stille protest da en semitrailer kom susende mot flere tusen mennesker samlet på ei bru i Minneapolis.