Deler ut stipend på 170.000 kroner

Festspillene i Nord-Norge (FINN) søker nyskapende og modige kunstprosjekter innen alle uttrykk. Hvert år deles inntil to stipender på 170.000 kroner hver til unge kunstnere.

STIPEND FINN deler ut stipender til unge kunstnere.  Foto: Pressefoto

nyheter

FINN skriver i ei pressemelding at de i over 20 år delt ut ungkunststipend til to kunstprosjekter fra eller i tilknytning til landsdelen. Ungkunststipendet har gitt unge kunstnere mulighet til å utvikle prosjekter og presentere sitt kunstnerskap for et stort publikum.

Nyskapende

- Er du en engasjert, nysgjerrig og nyskapende kunstner under 30? Prøver du via kunsten å bearbeide den frustrerende, morsomme og sårbare tiden vi lever i? Ser du lokalsamfunnet ditt i sammenheng med verden forøvrig? Er du en tverrfaglig tenker og skaper som gjerne jobber digitalt? Ønsker du å koble ditt arbeid opp mot et større perspektiv? Da er ungkunststipendet riktig for deg! skriver FINN.


Deler ut 16,8 millioner til talenter i nord

Torsdag lanserte Talent Norge og Sparebank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet et nytt samarbeid som skal få fram de ypperste kunstner talentene i nord.


FINN opplyser videre at søkeren må være under 30 år. Hvis det er flere som søker sammen må hovedvekten av søkere være under 30 år. Prosjektet skal ha tilknytning til Nord-Norge og søkere som bor og virker i landsdelen vil prioriteres. Prosjektet må ha urpremiere under Festspillene i Nord-Norge påfølgende år.

Organisere selv

Det forventes at ungkunsteren organiserer prosjektet selv, finner egnet lokale, booker reise/opphold og sørger for forpleining for alle involverte.. Ungkunststipendet presenteres sammen med våre samarbeidspartnere Nord Norsk Kunstnersenter, Dansearena Nord og Rytmisk kompetansenettverk Nord (RYK). Alle organisasjoner vil ta del i juryeringen av søkerne og vinnerne vil få tilbud om mentorstøtte fra alle samarbeidspartnerne.