Studentbedrift til NM med Harstad-app

Disse fem kvinnene fra UiT har laget en app som samler alle arrangementer i Harstad. Nå skal de representere fylket i Ungt Entreprenørskap sitt Norges Mesterskap for studentbedrifter.

Karina Olsen, Cecilia Henningsen, Silje Moshagen, Julie Johansen og Lill-Heidi Smedvik  Foto: Kristine Hals

nyheter

Tre av kvinnene bak prosjektet er ikke fra Harstad, og de følte det var vanskelig å holde oversikt over hva som skjedde i byen. For at man skal gå til mange forskjellige nettsider for å se hva som skjer, så har vi samlet alt i en app. Bedrifter kan legge ut arrangementer og informasjon.

Prosjektet startet i oktober i fjor og de har hatt god støtte fra en foreleser ved UiT og Chili som har stått for grafisk design.
- Vi har hatt kontakt med Ung Entreprenørskap (UE) i Tromsø hele veien. Og vi er en av de få nominerte som har et ferdig produkt, og ikke bare en ide slik som mange av de andre deltakerne, forteller Olsen.
11. juni skal damene delta i Norges Mesterskap for Studentbedrifter som UE holder. De er nominert for prisen "studentbedriften med best samarbeid med næringslivet". NM vil bli holdt digitalt på grunn av korona.

- Vi har tatt noen fantastiske dronebilder av Harstad til appen, forteller Silje Moshagen.

- Samfunnsløftet og Sparebankstiftelsen 68 grader nord har støttet bedriften med 100.000 kroner hver og derfor har vi hatt råd til å realisere den drømmen, sier Silje Moshagen.